Nöbet sırasında hastanın dili tutulmaz!

Nöbet Sırasında Hastanın Dili Tutulmaz!

Epilepsi Hakkında Doğru Bilgilere Odaklanmak Gerekir

Epilepsi, genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına alınabilir.

26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü’nde açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, epilepsi hakkında yanlış inanışların zararlı olabileceğini belirtti. Hastaların güvenli bir pozisyona alınması ve epilepsi hakkında bilinçlenmeleri önemlidir.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, epilepsiye neden olan genetik ve çevresel faktörler hakkında bilgi verdi. Beyindeki anormal elektriksel aktivitenin tekrarlayan nöbetlere yol açtığını belirtti.

Epilepsi hastalarının düzenli uyku, stres yönetimi ve ilaçların düzenli kullanımına özen göstermeleri nöbet riskini azaltabilir. Ayrıca, aile üyelerinin nöbet sırasında nasıl müdahale edeceğini öğrenmeleri önemlidir.

Epilepsi hastaları, doğru yaklaşımlarla aktif bir yaşam sürdürebilirler. Yanlış inanışlara kapılmamak ve doğru tedavi yöntemlerini uygulamak hayati öneme sahiptir.

Dr. Celal Şalçini, toplumda epilepsi farkındalığını artırmak için çeşitli adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Epilepsi hastaları, önerileri doğrultusunda sosyal hayatlarını daha verimli şekilde sürdürebilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Mevsimsel alerji mi, sinüzit mi? Farkı göz ardı etmeyin

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarında sık görülen burun tıkanıklığının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Alerjik rinit uzun sürdüğünde sinüzit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis ortamında uzun süre masa başında çalışanlarda sıkça görülen duruş bozuklukları ve omurga rahatsızlıkları, kısa egzersiz molalarıyla önlenebilir. Ofiste günde yalnızca 5 dakikanızı ayırarak tüm bu sorunların önüne geçmek mümkün. Uzmanlar, her iki saatte bir yapılacak germe hareketlerinin ve yürüyüşlerin kas iskelet sistemine olumlu etkiler sağladığını vurguluyor.

İşte bazı insanların zehirlenip bazılarının zehirlenmemesinin nedeni…

Gıda zehirlenmeleri, her yıl binlerce kişiyi etkileyen yaygın bir sağlık sorunu. Ancak ilginç bir şekilde, aynı ortamda bulunan bazı insanlar bu durumu yaşarken, bazıları ise hiç etkilenmiyor. Peki, bu farkı yaratan faktörler neler?

Üst solunum yolları enfeksiyonları arttı

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor…