Nöbet sırasında hastanın dili tutulmaz!

Nöbet Sırasında Hastanın Dili Tutulmaz!

Epilepsi Hakkında Doğru Bilgilere Odaklanmak Gerekir

Epilepsi, genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına alınabilir.

26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü’nde açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, epilepsi hakkında yanlış inanışların zararlı olabileceğini belirtti. Hastaların güvenli bir pozisyona alınması ve epilepsi hakkında bilinçlenmeleri önemlidir.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, epilepsiye neden olan genetik ve çevresel faktörler hakkında bilgi verdi. Beyindeki anormal elektriksel aktivitenin tekrarlayan nöbetlere yol açtığını belirtti.

Epilepsi hastalarının düzenli uyku, stres yönetimi ve ilaçların düzenli kullanımına özen göstermeleri nöbet riskini azaltabilir. Ayrıca, aile üyelerinin nöbet sırasında nasıl müdahale edeceğini öğrenmeleri önemlidir.

Epilepsi hastaları, doğru yaklaşımlarla aktif bir yaşam sürdürebilirler. Yanlış inanışlara kapılmamak ve doğru tedavi yöntemlerini uygulamak hayati öneme sahiptir.

Dr. Celal Şalçini, toplumda epilepsi farkındalığını artırmak için çeşitli adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Epilepsi hastaları, önerileri doğrultusunda sosyal hayatlarını daha verimli şekilde sürdürebilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Aile hekimleri için “6 ay muayeneye gelmeyen hasta” kuralı değişiyor

Aile hekimleri yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Hekimlerin tepki gösterdiği bir kural da ise değişikliğe gidildi.

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.