Prof. Dr. Ege Yazgan: Yapay zekayı teknolojik devrim olarak görmeliyiz

Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Yapay Zeka Hakkında Konuştu

Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan, yapay zekanın iş dünyasına ve insan hayatına etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapay zekanın bir teknolojik devrim olduğunu belirten Yazgan, bu sürecin hızla kitleselleşeceğini söyledi. Teknolojinin iş gücü piyasasını değiştireceğini ifade eden Yazgan, devletlerin bu dönüşüm sürecinde küçük işletmelere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

“Yapay Zekayı Teknolojik Devrim Olarak Görmeliyiz”

Yapay zekanın insanlık için büyük bir dönüşüm anlamına geldiğini belirten Yazgan, bu süreci bir teknolojik devrim olarak değerlendirdi. Geçmişte yaşanan teknolojik ilerlemelerde olduğu gibi yapay zekanın da hızla kitleselleşeceğini ifade eden Yazgan, “Bazı işler yapay zeka tarafından yapılacak, bu da işsizlik olmasına neden olacak” dedi. Ancak bu sürecin insanlarla birlikte gelişeceğini belirterek yapay zekanın tek başına bir tehdit olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

“Devlet Küçük İşletmelere Destek Olmalı”

Teknolojik devrimlerin gelir eşitsizliğine doğrudan sebep olmadığını belirten Yazgan, bu süreçte devletlerin önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini söyledi. Küçük işletmelerin gelişen teknolojilere uyum sağlamasının kritik olduğuna dikkat çeken Yazgan, “Kamu otoritesinin önemli olduğunu düşünüyorum çünkü bu konu piyasaya bırakılırsa çıkan sonuç insanları mutsuz eder” ifadelerini kullandı.

“Herkes Yapay Zeka Kullanacak”

Yapay zekanın ilerleyen yıllarda her birey için kişiselleştirilmiş bir şekilde hayatın içinde olacağını belirten Yazgan, bilgiye erişimin belirli kesimlerin tekelinde olmasının eşitsizlikleri artırdığını ifade etti. “Körelmememiz lazım, yapay zekayı kontrol etmemiz lazım” diyen Yazgan, bu süreçte bilinçli bir kullanımın önemine dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Related Posts

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? 2025 sözleşmeli öğretmen mülakat yerlerine nereden bakılır?

15 bin öğretmen ataması için başvuru sürecinin sonuna gelinirken, adaylar gözlerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yapacağı açıklamalara çevirdi. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? 2025 sözleşmeli öğretmen mülakat yerlerine nereden bakılır?

Çocuklar için afet eğitimi ne zaman başlamalı?

İstanbul’da 23 Nisan’da yaşanan depremlerin ardından büyük bir yıkım ve can kaybı olmamasına rağmen 173 kişi panikle düşerek ya da yüksekten atlayarak yaralandı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu, Süreyya Operası’nda konser verdi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu, Süreyya Operası’nda konser verdi

Pazartesi ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ olarak işlenmesine karar verdi.

Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi “Kırsalda Kalkınma İçin Anahtar: Dijital Finansal Okuryazarlık Yetkinliklerinin Artırılması” projesi kapsamında, Tokat il genelinde ve kırsal bölgelerde vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler veriyor.

EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları açıklandı mı? EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

114. dönem ÖGG Temel Eğitim ve 90. Yenileme Eğitimi Sınavına katılan adaylar sonuçlara yoğunlaştı. Peki, EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları açıklandı mı? EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları nasıl sorgulanır?