Ormanya, 1 yılda 5 milyon ziyaretçiyi ağırladı
Kocaeli Ormanya Doğa Parkı 2024 Yılında 5 Milyon Ziyaretçiyle Rekor Kırdı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özenle koruyup geliştirdiği Ormanya, kamp alanları, doğa yürüyüş parkurları, yaban hayatı gözlem alanları ve doğal güzellikleriyle 2024 yılında 5 milyon 725 bin 714 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarı elde etti.
Ormanya, doğal güzellikleri, biyoçeşitliliği ve eşsiz deneyimleriyle sadece Kocaeli’nin değil, Türkiye’nin de gözdesi haline geldi. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı unvanını taşıyan Ormanya’nın “Ormanın Sesi” bölümü, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu ve büyük beğeni topladı.
Ormanın doğal seslerini deneyimleme fırsatı sunan bu özel bölüm, ziyaretçilere sakinleştirici ve etkileyici bir atmosfer yaşattı. Ağaçların rüzgarla dansı ve kuş cıvıltılarıyla adeta bir doğa senfonisi sunan “Ormanın Sesi”, doğaseverler arasında unutulmaz anıların yaşandığı bir mekan olarak öne çıktı.
Geyik Popülasyonunda Rekor Artış
Ormanya’daki yaban yaşam alanında yapılan koruma ve rehabilitasyon çalışmalarının meyvelerini verdiği görüldü. 2024 yılında karaca, ceylan, kızıl geyik ve alageyik sayısında yüzde 20’ye varan bir artış kaydedildi. Tüm yaban hayvanlarına ev sahipliği yapan Ormanya, 43 yeni yavru ile doğal çeşitliliğini artırdı.
Doğa Turizminin Yeni Merkezi
Modern kamp olanakları, güvenli ortamı ve doğal güzellikleriyle Ormanya, doğa tutkunları için uluslararası alanda bir cazibe merkezi haline geldi. Karavan kampı ziyaretçileri, orman içinde eşsiz deneyimler yaşarken, yürüyüş parkurları ve doğa gözlem alanlarından faydalanarak unutulmaz tatiller geçirdi. 2024 yılında Almanya, Bulgaristan, Amerika, Güney Kore, Fransa, İsviçre ve İngiltere’den toplam 6 bin 665 kamp sever, Ormanya’yı ziyaret etti.
7-14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen “Orman Okulu” programlarıyla 5 bin 876 çocuğa doğa eğitimi verildi ve doğa sevgisi aşılandı.
Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi
Ormanya bünyesinde faaliyet gösteren Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, 2024 yılında birçok zorlu ameliyatı ve tedaviyi başarıyla tamamladı. Karaca, kızıl geyik, çakal, porsuk, ayı, tilki, kurt gibi bin 215 hayvanın tedavi edildiği merkezde; doğan, şahin, baykuş, ebabil ve ibibik gibi 840 yaban kuşu doğaya geri salındı.