Su alırken etiketi kontrol edin! Bu oran böbrek taşına neden oluyor

Böbrek Sağlığı İçin Su Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Böbrek sağlığını korumak için günlük yeterli miktarda su tüketmek önemlidir. Ancak, bazı sular böbrek sağlığı için risk taşıyabilir.

Mineraller açısından zengin olan sular, özellikle kalsiyum ve sodyum gibi elementler, böbreklere fazladan yük bindirebilir ve böbrek taşlarının oluşumunu teşvik edebilir. Bu nedenle, suyun buharlaşmasından sonra kalan mineral tuzlarına dikkat etmek önemlidir.

Böbrek Rahatsızlığı Olanlar Düşük Sodyum Oranlı Suları Tercih Etmeli

Uzmanlar, suların sabit tortu oranının 200 mg/l’den az olmasını, ideal olarak 100 mg/l civarında olmasını önermektedir.

Böbrek sağlığını desteklemek için, düşük sabit tortu oranına sahip su markalarını tercih etmek önemlidir. Bazı markalar, sadece 22 mg/l kadar düşük sabit tortu oranına sahip su sunmaktadır.

Özellikle böbrek rahatsızlığı bulunan kişiler için, düşük mineral içeriğine sahip suları tercih etmek önemlidir. Ayrıca, yüksek kalsiyum ve sodyum içeren suların tüketiminden kaçınılması önerilir.

Sporcular İçin Mineral İçeriği Zengin Sular Tercih Edilebilir

Sporcular, terleme sonucu kaybettikleri mineralleri telafi etmek için potasyum, magnezyum ve sodyum gibi zengin suları tercih edebilirler.

Yüksek tansiyona sahip bireyler için, düşük sodyum içeriğine sahip suların tercih edilmesi önemlidir. Bu sular, su tutulmasını önleyerek böbreklere olan baskıyı azaltabilir.

Şişelenmiş su tüketenler, mikroplastik sorunu yaşama riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Bu durumda, musluk suyunun tercih edilmemesi durumunda ev tipi su filtreleri kullanılabilir. Su filtreleri, musluk suyundan kaynaklanan kirlilikleri temizleyerek daha sağlıklı bir içme suyu sunabilir.

Related Posts

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Unutulmuş bir kanser türü gençlerde hızla artıyor: Bilim adamları uyardı

Apandis kanseri, bugüne kadar öylesine nadir görülen bir hastalıktı ki çoğu insan bunun varlığını bile bilmiyordu. On yıllar boyunca doktorların meslek hayatlarında belki sadece bir ya da iki kez karşılaştığı ve genellikle ileri yaşlarda teşhis edilen bu kanser türü, son dönemde giderek daha genç yaş gruplarında görülmeye başlandı.